Irwin-näyttely Tuurissa 7.-8.8.2021

Yksi Töysän, Alavuden, Etelä-Pohjanmaan, Suomen, Euroopan ja maailman kattavimmista Irwin-kokoelmista laskeutuu Tuurin Kummitustalolle elokuussa, kun Timo Rinta-Aho tuo kaikki herkkunsa esille.

Nyt ei nähtävä Irwin-henkisille lopu, näytille tulee mm. kaikki Irwinin julkaisut jokaisessa formaatissa. Esillä on myös mm. Ryysyrannan kauppakirja ja rakennuspiirustukset, joita ei löydy ehkä mistään muualta maailmassa. On huippuharvinaista postikorttisingleä 70-luvulta ja purkkapakettikuvia, on julisteita ja nuottivihkoja, näitä ei pysty yhteen hengenvetoon luettelemaan. Lisäksi loputtomasti tarinaa Irwinistä ja muusta tarpeellisesta aikalaisilta. Ei olisi mikään ihme, vaikka ESP-taitoisimmat vieraat pääsisivät jututtamaan itse mestaria.

Alustavasti voin todeta, että elävää musiikkiakin teemaan liittyen saattaa hyvinkin olla luvassa kahden näyttelypäivän aikana.Lisäksi festivaalin aikana tehdään erittäin epävirallinen Irwin-maraton-ennätys, jossa kuunnellaan aika pitkälti kaikki Irwinin biisit peräjälkeen kahden päivän aikana. Eli kuvitteellinen mahdollisuus päästä kuvitteelliseen ennätyskirjaan.

Luonnollisesti vapaa pääsy, kuten aina.

Pysykää kanavalla ja tilailkaa Kummitustalonkin sivu niin pysytte varmasti kärryillä, sillä tiedotus vain ryhdistäytyy tästä eteenpäin.

Näyttely on avoinna lauantaina klo 12-20 ja sunnuntaina klo 12-18. Tokihan tämän kaiken lopullinen toteutumismuoto riippuu täydellisesti koronan esittämistä kysymyksistä.

– Kai Lavila, Kummitustalon ja festivaalin henkien johtaja

https://www.facebook.com/events/kummitustalo/irwin-n%C3%A4yttely-tuurissa/235294827964619/