Ensti ja Matti Kummitustalossa

Tuurissa järjestettiin 6.-7.8.2022 järjestyksessään viides Kummitustalon taidenäyttely Kai ja Sanna Lavilan pihapiirissä olevassa hirsitalossa.

Tänä vuonna artistivieraina olivat Aulis ”Ensti” Uusi-Hakimo Ähtärinrannalta/Seinäjoelta ja Matti Katajamäki Alavudelta.

Trubaduurinakin tunnettu Ensti toi Kummitustalon seinille öljyvärimaalauksiaan ja musiikin ja kulttuurin monitoimimies Matti Katajamäki valokuviaan. Taidetta oli esillä kymmeniä artikkeleita Kummitustalon kahdessa kerroksessa.

Ensti

Ensti on elättänyt itsensä muusikkona jo 50 vuotta. Esiintymisiä on kertynyt jo ällistyttävät yli 6 000 trubaduuri- ja bändikeikkaa. Öljyväritöiden maalaamisen hän aloitti vuonna 1978. Korona-aikana, kun keikkoja ei ollut, maalausinto syntyi uudelleen ja hän maalasi joka päivä, yhteensä parisataa taulua.

Matti

Matti Katajamäki on toiminut bändien taustajoukoissa roudarina ja teknikkona jo vuosia mm. Klamydialle, Lauri Tähkälle ja Turmion Kätilöille. Tien päällä -valokuvanäyttely koostui bändikuvien lisäksi myös roudarien, miksaajien, kuskien ja teknikoiden muotokuvista.

Musiikkiesityksiä

Koska molemmat taiteilijat sekä Kummitustalon henkien isäntä Kai Lavila ovat musiikkimiehiä, viikonlopun aikana nähtiin tasatunnein Kummitustalon kuistilla useita pienimuotoisia esiintymisiä, joissa Ensti lauloi ja soitti kitaraa, Matti rumpuja ja Kai sahaa. Pelkkää taidetta ei taidenäyttely siis ollut, Enstin sanoin: ”Vastuu viihteestä painaa.”

Vapaa pääsy

Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja Kummitustalo tarjoili näyttelyvieraille ilmaiset kahvit ja pullat. Tuoretta juuri lingottua tuurilaista Kummitustalon Hunajaa oli myös perinteisesti myynnissä.

Hyvää joulua

Vieraita kahden päivän aikana kävi noin 200, mikä oli juuri sopiva määrä tämäntyyliselle näyttelylle. Taiteilijat ehtivät keskustella vieraiden kanssa töistään ja avata taustoja tarkemmin. Tunnelma oli kiireetön ja säätkin suosivat jälleen kerran pieniä tuulenpuhureita lukuunottamatta. Kiitokset kaikille ja hyvää joulua Kummitustalon väeltä!

– Kai, Kummitustalon henkien johtaja